Ljus

Ljus och ljusdesign

Vi ser på belysning som en perfekt blandning av konst, teknik och kunskap, allt skapat med precision av våra erfarna ljusdesigners, tekniker och riggers. Vårt team – från lager till designers och tekniker – jobbar med den bästa utrustningen på marknaden för att säkerställa en ljusupplevelse utöver det vanliga.

Ljusdesign

Våra ljusdesigners har över 30 års erfarenhet av att designa ljus för konserter, företagsevenemang, utställningar, scenframträdanden och tv-produktion. Fokus ligger på att konstruera unika upplevelser som samtidigt fungerar felfritt under de mest krävande förhållanden. Vi är väl medvetna om hur värdefull tiden på plats är i den här branschen och det är därför våra designers och tekniker lägger många timmar på planering, förproduktion och förberedelser innan utrustningen lämnar lagret.

Ljusarmaturer

I vår hyresstock för ljus finns många av de senaste fasta och rörliga ljusarmaturerna på marknaden. Vår högkvalitativa utrustning inkluderar produkter från branschens mest erkända varumärken. Med hjälp av vår erfarenhet har vi dessutom specialdesignat flera anpassade ljusprodukter för mäss- och utställningsindustrin.

Kontrollösningar

Oavsett om ditt evenemang kräver en enklare kontrollösning eller ett sofistikerat nätverk, har Creative Technology kunskapen och utrustningen att ge dig bästa möjliga ljusstyrning. Med branschledande ljusbord och avancerade fibernätverk säkerställer vi infrastrukturen som garanterar dig en perfekt show.

Rigging

Rigging och planering är grunden för en lyckad tekniksetup. CT äger en stor mängd utrustning inom rigging såsom steel, soft steel, shackle, STAC chains, master links, etc. Vi är helt självförsörjande på riggingutrustning för såväl små som stora produktioner. Vi använder Kinesys DigiHoist Control System och loadcells, och med de bästa kvalitetsmärkena möter vi högsta praxis. Vi har stor vana av att skapa ritningar såsom riggplotar, overlay’s och seating plans, med experter inom program som AutoCAD, Vectorworks, Braceworks, mfl.

3D-visualisering

Våra 3D-designers använder programvara som Syncronorm Depence, Twinmotion, Unreal och Cinema 4D för att skapa 3D-renderingar och animeringar av ditt evenemang under projektets planeringsfas. Visualiseringar kan även användas för införsäljning såväl som vid förproduktion av en bild- och ljusshow – väl investerat arbete som sparar många timmar på plats.

Exempel på renderingsvideo. Scenograf: Andreas Bini.

Vill du veta mer om våra tjänster inom ljusdesign?

Kontakta oss för mer information